Otkup srednjoškolskih udžbenika počinje najranije završetkom školske godine pa dok ne popunimo zalihe ili ostanemo bez novaca :)), a zaključno sa 9. mjesecom (pogledajte ima li kakvih obavijesti na početnoj stranici).

Otkupljujemo isključivo one srednjoškolske udžbenike, radne bilježnice, zbirke zadataka i atlase koji vrijede po aktualnim popisima MZO-a i kojih nemamo previše na zalihama. Cijena otkupa je od 10 do 50 kn po knjizi.

Od školske godine 2019./’20. mijenjaju se i stoga ne otkupljujemo starija izdanja udžbenika 1. razreda gimnazije (svi predmeti) i hrvatski jezik, strane jezike, matematiku i pojedine udžbenike stručnih predmeta za 1. razred svih četverogodišnjih strukovnih škola bez obzira na usmjerenje.

Od školske godine 2020./’21. mijenjaju se i stoga ne otkupljujemo starija izdanja udžbenika 2. i 3. razreda gimnazije (svi predmeti) i hrvatski jezik, strane jezike, matematiku i pojedine udžbenike stručnih predmeta za 2. i 3. razred svih četverogodišnjih strukovnih škola bez obzira na usmjerenje.

Od školske godine 2021./’22. mijenjaju se i stoga ne otkupljujemo starija izdanja udžbenika 4. razreda gimnazije (svi predmeti) i hrvatski jezik, strane jezike, matematiku i pojedine udžbenike stručnih predmeta za 4. razred svih četverogodišnjih strukovnih škola bez obzira na usmjerenje.

Udžbenici za trogodišnje strukovne škole svih usmjerenja ostaju po starom kurikulumu, nepromijenjeni.

Popis odobrenih i novih, promijenjenih izdanja (označeni zeleno) udžbenika MZO-a:

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/udzbenici-za-osnovnu-i-srednju-skolu/katalog-udzbenika/1013

Udžbenike možete prodati osobno u našem antikvarijatu ili poslati popis na mail sa točno napisanim naslovom, autorima i godinom izdanja. Možete poslati i slike udžbenika ukoliko se vide svi podaci. Bez svih tih podataka ne možemo znati vrijedi li udžbenik ili ne.

Molimo Vas da navedete i Vaše cijenjeno ime te broj mobitela da se ne dopisujemo danima.

POSTUPAK OTKUPA VAŠIH UDŽBENIKA UKOLIKO IH ŠALJETE POŠTOM:

Nakon što zaprimimo poruku sa popisom udžbenika koje prodajete u najkraćem mogućem roku vratit ćemo Vam poruku sa udžbenicima koje bismo otkupili i okvirnom cijenom otkupa koja iznosi, ovisno o uščuvanosti udžbenika, između trećine i polovice naše prodajne cijene. Točan iznos otkupa možemo Vam javiti tek kada vidimo stanje svakog pojedinog udžbenika.

Troškove dostave snosite sami, a način dostave možete birati samostalno. Ukoliko ne podmirite troškove dostave iste ćemo odbiti od otkupne cijene Vaših udžbenika.

Molimo Vas da pažljivo pregledate udžbenike koje nudite jer uništene, izrezivane, išarane, one kojima fale stranice ili koji ne vrijede (nisu na popisu ministarstva) ne otkupljujemo niti ih vraćamo nazad već ih bacamo u stari papir. Pogledajte u popise ministarstva ili pod kategoriju Srednjoškolski udžbenici – Novi kurikulum vrijede li udžbenici koji želite prodati.

Također Vas molimo da nam sa udžbenicima koje šaljete pošaljete i broj računa (IBAN) na koji ćemo Vam uplatiti dogovoreni iznos te osobne podatke (ime i prezime, adresa).

Novac koji Vam po dogovoru moramo uplatiti bit će Vam uplaćen u roku 5 (pet) radnih dana od dana primitka Vaših udžbenika koje smo pristali otkupiti.

Obratite nam se s povjerenjem i uvjerite se zašto nam srednjoškolci i njihovi roditelji diljem Hrvatske već dugi niz godina “prepuštaju” brigu o udžbenicima koje žele prodati i kupiti.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije slobodno nam se javite na telefon broj 01/4921-830.

Odaberite knjige s popisa

Odabrane knjige

Niste dodali ni jednu knjigu na popis